Descripció
🌱L’origen del conreu de la carxofa a les nostres comarques s’associa a la posada en marxa dels conreus de regadiu, a finals del segle XIX i començaments del XX, a partir de la construccció dels canals de reg. La introducció té a veure amb el fet que és una planta adaptable als terrenys salins del sòl deltaic.
👨🏼🌾 A casa nostra cultivem aquesta hortalissa des de fa 4 generacions, i és un dels cultius més importants dintre de la nostra activitat agrària.
🍽️ El renom de les carxofes del Delta ha anat en augment al llarg dels anys gràcies a la seva qualitat i a la seva versatilitat a la cuina. La podem preparar bullida sola o amb altres verdures, en cremes, arrebossada, a la brasa, sofregida, farcida, guisada, cuinada amb arrossos, i un llarg etc. de combinacions.
💪🏼 És una hortalissa baixa en calories, rica en substàncies molt benificioses per al nostre organisme, que no pot faltar a la nostra dieta. Te un alt contingut de fibra, ajuda a reduir la glucosa en sang, alleuja l’acidesa d’estòmec. Té fitoesterols que contribueixen a controlar els triglicèrids i afavoreix l’acció antioxidant.
És diurètica, ajudant a eliminar l’excès de líquids i toxines de l’organisme. Pot ajudar a previndre malalties hepàtiques, problemes de circulació, gota i fins i tot pot ajudar a reduïr greixos.