Descripció
🌱 El tomacó o tomàquet de penjar és una varietat de tomàquet que es caracteritza per ser de tamany petit, tenir una pell molt fina, una abundant polpa amb molt contingut d’aigua a més d’un gust dolç i poc àcid. Per això és l’ideal per fregar al pa, ja que s’aconsegueix aprofitar tot el tomàquet.
🍽️ Aquest tipus de tomàquet, per les seves característiques, és el més utilitzar per fregar al pa i fer les millors llesques i entrepans, pero també és una varietat molt polivalent a la cuina, que per la seva poca acidesa és òptim per fer salses i guisats, rostir a la brasa, o com acompanyament de carns i peixos cuinats al forn.
💪🏼 Al tomàquet se li atribueixen diferents benificis per a la salut. Entre d’altres, son un potent antioxidant que ajuda a protegir el nostre sistema immune, ens aporten vitamina A, important per a la salut de la vista, la pell i el cabell. Contenen licopé i potassi ens ajuden a reduir el risc de malalties cardiovasculars, i el seu contingut en fibra ens ajuda a regular el trànsit intestinal.