Descripció
🌱 Els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses. Són plantes de tipus enfiladisses que fan fins a 2 metres d’alt i se’n mengen les llavors rodones i tendres que es formen a l’interior de les baines. Aquestes baines són d’un color verd intens i normalment contenen entre 7 i 9 llavors. La pell d’aquestes baines està formada per un pergamí que les fa dures i immenjables.
🍽️ A la cuina gaudeixen d’una gran popularitat, sigui com ingredient principal o com a complement en nombroses receptes. Els podem menjar bullits amb patata, saltats amb pernil, a receptes d’arròs, paelles, guisats…
💪🏼 Els pèsols són més baixos en calories que altres llegums com les llenties o els cigrons. Són rics en proteïnes, necessàries per al desenvolupament dels músculs. Són una bona font de fibra que ajudarà a regular el trànsit intestinal o combatre problemes de restrenyiment. I també ens aporten vitamina C que fa un paper fonamental en moltes de les funcions del nostre organisme.