Descripció
🌱 L’all és una hortalissa de la família de les amaril·lidàcies que són plantes herbàcies que creixen a partir d’un bulb. Aquest bulb arrodonit, anomenat cabeça està compost per diferents bulbils protegits per una capa membranosa, coneguts amb els noms de grans, grills o dents. Present a la cuina mediterrània des de fa més de 5000 anys, és un indispensable del que en tenim disponibilitat tot l’any.
🍽️ A la cuina és una de les hortalisses essencials a infinitat de receptes. El trobarem a guisats, sopes, picades de tot tipus, també cru o fregat a una bona torrada de pa amb tomàquet, i fins i tot encurtit. Costa imaginar-se la dieta mediterrània sense aquesta hortalissa.
💪🏼 L’all és una font de minerals com el iode, el potassi i vitamines com la B6. És un gran antisèptic, antibiòtic i antimicòtic natural, enfortint així el nostre sistema immunitari. Menjar-lo regularment millorarà la nostra circulació i reforçarà les nostres defenses. També és un bon expectorant natural, pel que és benificiós per a persones amb asma o bronquitis.