Descripció
🌱 La pastanaga és una planta d’arrel de la família dels naps i les xirivies. Se’n aprofita per consumir la part bulbosa de l’arrel de forma punxeguda. El seu color taronja la fan inconfusible i porta mils d’anys consumint-se.
🍽️ A la cuina és un dels tubercles que gaudeix de més popularitat pels seus innumerables usos, que van des de les amanides, tot tipus de guisats, salses i sofregits, fins a una de les postres més famoses del món com és el pastís de pastanaga o Carrot Cake.
💪🏼 La pastanaga és un dels aliments que conté més betacarotè, un potent antioxidant amb numeroses propietats per a l’organisme, com la prevenció del càncer, i va molt bé contra els problemes de visió nocturns, les infeccions i mals d’oïda. Conté betacarotè que ajuda a la nostra pell a protegir-se del Sol, estimulant la producció de melanina. L’hortalissa autobroncejadora per excel·lència!