Descripció
🌱 L’all tendre és l’all abans de formar la cabessa. Son fins i llargs amb la part tendra de color blanc i la resta de la tija i fulles verdes. De gust son molt semblants a l’all sec pero aquests son molt més suaus.
👨🏼🌾 A casa produïm aquesta varietat d’alls tendres tots els hiverns. Si en sou tan fans com nosaltres aprofita la temporada de collita per netejar-los i congelar-los i així poder-los gaudir durant tot l’any.
🍽️ A la cuina és fàcil trobar-los als plats de les receptes tradicionals de temporada, com les faves a la catalana, pero els podem utilitzar en moltes altres preparacions, truites, peixos i carns…
💪🏼 Els alls tendres tenen una composició nutricional molt similiar a dels alls secs però menys concentrada degut al seu major contingut en aigua. Ens aporten vitamines B1, B2, B6, C i també ferro, silici, sofre, iode i manganès. Son bons per als refredats i afeccions pulmonars. L’all és sobretot un excel·lent desintoxicant per al nostre organisme. Ens ajuda a depurar toxines, a eliminar paràsits i a alliberar del cos metalls pesants com el mercuri o restes de medicaments que el fetge no pot processar.