Descripció
🍑 Albercoc: fruita precoç, sabor natural i beneficis digestius
🌱 L’albercoc ja era valorat pels romans, que l’anomenaven persica praecocia o “préssec precoç”. I no els faltava raó: la seva forma, la seva pell vellutada i el seu color recorden el préssec, però maduren molt abans, per la qual cosa es converteixen en el primer mos dolç de la temporada.
🍽️ Es poden gaudir frescos durant la primavera o preparar en compotes, melmelades, pastissos i cocs. També són populars durant tot l’any en format deshidratat com a orellanes, gràcies al seu sabor concentrat.
💪🏼 Els albercocs són rics en betacarotens (provitamina A) i vitamina C, amb propietats antioxidants que ajuden a protegir les cèl·lules del cos. El contingut en fibra afavoreix el trànsit intestinal i el seu alt percentatge d’aigua els converteix en una fruita refrescant i hidratant ideal per als dies de calor.
🍑 Dolços i recent collits, són una opció saludable, saborosa i versàtil per tenir a casa.
📦 Aprofita la seva temporada curta i afegeix-los ja a la cistella!